Filtsning

Filtsning af væg

Filtsning er en overflade samt metode der bruges når et murværk skal pudses op.
Et murværk er et fascinerende bygningselement, som på en og samme gang er stenhårdt men også meget fleksibelt.

Et murværk er konstruktion mæssigt meget stærkt, og kan derfor modstå både vind og vejr i mange hundrede år. Selvom en murede væg ikke kræver den store vedligeholdelse, kan man stadig have et ønske om at få en filtset overflade på ydervæggene. På den måde kan man give murværket smukke nye overflader.

Filtsning af hus

Der kan være flere grunde til man vælger at få en filtsning af sit hus. Nogle af årsagerne vi ofte ser er at der er skader i mange af stenene. Det kan også være at stenenes overflade er begyndt at skalle af, eller at der er skader i fugerne, og de er grimme og ujævne. En filtsning af hus ville kunne hjælpe på at gemme disse synlige skader væk.

Hvordan arbejder vi med filtsning?

En filtsning foretages ved, at vi påfører et mørtellag på murværket i et så tyndt et lag som muligt. Derefter fjernes overskydende mørtel med et fugtigt pudsebræt, som bearbejder den fingertørre puds i cirkelbevægelser.

Hvorfor mener vi at filtsning er løsningen?

En filtsning af hus består af en facadebehandling. I en filtsning kan man stadig ane strukturen i murværket. Der påføres et et tyndt lag mørtel på murværket, hvilket sikrer èn at murværket holder i mange år, og er med til at beskytte murværket. Filtsning er på grund af holdbarheden og det store udvalg af farver og strukturer, en meget populær løsning hos mange af vores kunder. Hos Murermester TL undersøger vi altid murværket inden vi påbegynder arbejdet, da det er vigtigt at få repareret eventuelle skader før en filtsning påbegyndes. Vi reparerer også løse eller flækkede mursten, sætningsskader og fuger hvis dette måtte være nødvendigt for det endelige resultat.